Premies basisverzekeringen stijging minimaal

Gemiddeld zijn de premies voor de basisverzekeringen met 2 procent gestegen tot 112 euro per maand, zo blijkt uit onderzoek van MoneyView. Eerder werd nog uitgegaan van een gemiddelde stijging van 6 procent.

DSW was traditiegetrouw de eerste zorgverzekeraars die de nieuwe premies bekend maakt (al op 26 september). Sluitingsdatum was 12 november.

Volgens MoneyView zijn de verschillen in premies nog steeds groot en dus het vergelijken waard. Zekur (Univé)  iedt zowel de goedkoopste naturapolis als restitutiepolis aan. Als er verder wordt ingezoomd op de premieveranderingen valt op dat slechts zes aanbieders hun premie hebben verlaagd, waarbij Salland de kroon spant met maar liefst 10 procent. Ook Zorg en Zekerheid voert een premieverlaging door. DSW, InTwente en Stad Holland verlagen bovendien het eigen risico van € 385 naar € 375. Alleen bij Anderzorg, HEMA, Menzis en PMA blijven de premies volgend jaar onveranderd. Bij het merendeel van de aanbieders stijgt de premie, meestal met enkele procenten, maar soms met uitschieters tot wel 10 procent, zoals Besured, Promovendum en National Academic.

Bron:MoneyView

Terug naar nieuwsoverzicht