Autopolis te duur voor 18-jarige

 

De premie voor een autoverzekering is zo hoog dat een auto op eigen naam voor een 18-jarige onbereikbaar aan het worden is. Dat stelt vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen onderzoek. “Een beginnend bestuurder van 18 jaar betaalt al snel 1.800 tot 2.000 euro per jaar aan premie.”

De vergelijkingssite onderzocht wat jonge automobilisten betalen voor een WA-verzekering voor een Volkswagen Golf uit 2008. En voor een Renault Clio uit 2007. Hierbij is er vanuit gegaan dat de bestuurder van de Golf in Tubbergen woont en de bestuurder van de Clio in Tilburg.

Uitkomst: voor 18-jarige bestuurders worden premies gehanteerd, die tot wel 200% hoger liggen dan bij een bestuurder van 25 jaar die ook nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd. Amanda Bulthuis van Geld.nl: “Het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering voor een 18-jarige loopt op tot bijna 2.000 euro per jaar. Dat is een flinke smak geld, zeker op die leeftijd. Goed vergelijken dus.”

Vaker een ongeluk

Dat een 18-jarige bestuurder een hogere premie moet betalen is op zichzelf niet vreemd. Uit statistieken blijkt dat bestuurders van deze leeftijd een grotere kans hebben om een ongeval te veroorzaken dan iemand van 25 jaar of ouder. Er zijn ook autoverzekeraars waarbij 18-jarigen gewoonweg niet welkom zijn.

Bron:Redactie InFiance

Terug naar nieuwsoverzicht