Lancering Vlieg Veilig app voor drones

​Op 4 juli 2017 introduceren wij de Vlieg Veilig app,  een app die onder meer aangeeft waar je wel en waar je niet mag vliegen met je drone. Na de Rij Veilig app, waarmee we het gebruik van de smartphone in het wegverkeer willen beperken, willen wij nu met de Vlieg Veilig app de veiligheid in het luchtruim verbeteren en proberen incidenten te voorkomen. Want hoe leuk het vliegen met een drone ook is, de gevolgen van een ongeluk door verkeerd gebruik zijn niet te overzien.

Waarom de Vlieg Veilig app?
De vakantie staat voor de deur en steeds meer mensen nemen behalve hun zwembroek, zonnebrand en badslippers ook hun drone mee om vakantiefoto’s- en video’s te maken vanuit de lucht. De afgelopen jaren is de verkoop van drones flink toegenomen. Inmiddels zijn er al meer dan 100.000 van verkocht.

Maar vliegen met een drone is niet zonder gevaar en ook niet overal toegestaan. Met de stijgende populariteit is ook het aantal incidenten met drones toegenomen. Naast vliegvelden telt Nederland ook andere no-fly zones waar je niet of tot een beperkte hoogte mag vliegen met een drone. Voor veel gebruikers is het onduidelijk waar je wel en niet mag vliegen met je drone. Onze Vlieg Veilig app biedt daarvoor uitkomst en geeft precies aan waar je wel en waar je niet mag vliegen. Gratis en voor niets

Bekijk hier de video

Hoe werkt de app?
De app is voor iPhone-gebruikers gratis te dow​nloaden in de App Store. In het najaar komt er ook een versie voor Android toestellen. Als je gaat vliegen met je drone laat de app direct zien welke beperkingen en eventuele verboden voor dat gebied gelden en een checklist met zeven controlepunten voor het legaal en verantwoord vliegen met drones.

Door het gebruik van een timer in combinatie met een logboek kan de drone-vlieger bijhouden waar, wanneer en hoe lang hij heeft gevlogen. Na afloop van de vlucht kan hij deze gegevens, samen met de mooiste foto’s van zijn vlucht, delen op social media. En dit alles zonder zorgen dat hij de wet heeft overtreden.

  • Overzichtelijke kaart met No Fly Zones
  • Checklist voor geldende wet- en regelgeving
  • Logboek om al je vluchten op te slaan
  • Deel je vluchten op social media
  • Vlieg veilig en verantwoord met je drone

Terug naar nieuwsoverzicht